С използването на сайта вие приемате използването на бисквитки за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Научете повече за нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.
Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви, за промяна в условията и цените за доставка.
За повече информация, моля вижте тук >> Доставка
Арабика и робуста са двата основни сорта кафе, но каква е разликата между тях?
Арабиката вирее по-добре на по-голяма надморска височина, което предопределя вкусовият ѝ профил като по-киселинен с повече захариди. Това придава повече плодова сладост на вкуса ѝ.
Вкусовият профил на робустата пък е съставен от повече земни, дървесни вкусови нотки, оставяйки усещането за по-плътно кафе. Точно поради тази причина, робустата е незаменима в състава на много блендове, както и при производството на разтворимо кафе.
Арабиката е по-капризният сорт, обича високите, по-трудно достъпни територии, дава по-малка реколта и изисква доста по-голяма част от вниманието на фермерите. Това води до постигане на по-високата ѝ крайна цена спрямо тази на нискорастящата, устойчива робуста.
Кофеиновото съдържание при арабиката е средно около 1,5%, докато при робустата е почти двойно повече – около 2,7%.
Лесно може да различите двата сорта по формата и размера на зрънцето кафе. Зърната арабика са издължени и едри, а робустата е с по-дребни и кръгли зрънца.
Водещият световен търговски панаир за хранително-вкусовата промишленост, ще се проведе в Кьолн от 9ти до 13ти Октомври.Горди сме, че за поредна година Bianchi Coffee ще бъде сред изложителите от цял свят и ще покаже разнообразни продукти от продуктовите линии Bianchi, Bianchi ADORE, Bianchi ORIGINS,...
Арабика и робуста са двата основни сорта кафе, но каква е разликата между тях?Арабиката вирее по-добре на по-голяма надморска височина, което предопределя вкусовият ѝ профил като по-киселинен с повече захариди. Това придава повече плодова сладост на вкуса ѝ. Вкусовият профил на робустата пък е съст...
Изпичането на кафените зърна е важен и специфичен етап от производството на кафе, защото от него зависят вкусовите качества на крайния продукт. Чрез степента на изпичане може да се доразвие и обогати вкуса на даден сорт или пък да се насочи в желана посока.Има няколко установени като основни степе...
Всеки цвят носи своя собствена сила и символика, въздейства ни по различен начин и ни носи разнообразни усещания. Смятаме, че го виждаме само с очите си, но възприятието за цвят достига до цялата ни същност и предизвиква у нас осезаеми усещания. Освен това пристрастията ни към определен цвят показв...
Черният цвят е мистичен и вълнуващ. Свързва се елегантност, сила и сериозност. Внушава богатство и власт, висока класа, изисканост и стил.Според психолози, хората, обичащи черния цвят, държат да подчертаят своята индивидуалност и изключителност. Те са уверени в себе си и искат да покажат стабилност....
Червеният цвят е демонстративен и привличащ вниманието. Това е цветът на чувствата, страстите и емоциите. Символизира мощта на огъня и носи усещане за енергия и топлота. Хората, които харесват, червеното, винаги постигат онова, което желаят. Те са в постоянно движение и са невероятен извор на енерг...