С използването на сайта вие приемате използването на бисквитки за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Научете повече за нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.
Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви, за промяна в условията и цените за доставка. За повече информация, моля вижте тук >> Доставка

Bianchi Tips: Как се отразява степента на изпичане на кафето?

Публикувано от Bianchi Coffee 29/04/2022 0 Коментар(и)

 

Изпичането на кафените зърна е важен и специфичен етап от производството на кафе, защото от него зависят вкусовите качества на крайния продукт.

 

 

Чрез степента на изпичане може да се доразвие и обогати вкуса на даден сорт или пък да се насочи в желана посока.

Има няколко установени като основни степени на изпичане и те са:

- Светло (City Roast) – киселинността се запазва висока и зърното максимално запазва естествения си вкусов характер. Кафето запазва високи нива на кофеин.

- Средно (Full City Roast) – изпичането се спира при второто пукане (крак). Подходящо за професионални дегустации, тъй като най-добре се откриват вкусовите качества на отделния сорт и произход.

- Средно тъмно (Vienna Roast) – натуралният вкусов характер отстъпва място на майсторството на пекаря. Така изпечените кафета се характеризират с по-плътно тяло и добре развити аромати.

- Тъмно (French Roast) – пече се до много тъмно кафяво. Така захарите карамелизират и се появяват следи от омасляване по повърхността на зърното. Кафето придобива по-горчив, опушен или дори изгорял вкус, а нивата на кофеин са силно намалени.

 

Освен тези описани степени, съществуват много други възможни вариации и рецепти. Тази зона е истинската възможност за всеки пекар да се развихри и създаде свой собствен вкусов белег.

 

 

Други статии
ИСТИНСКИ ДОБРО ЕСПРЕСО БЕЗ КЛАСИЧЕСКА ЕСПРЕСО МАШИНА?
11/03/2024 0

ИСТИНСКИ ДОБРО ЕСПРЕСО БЕЗ КЛАСИЧЕСКА ЕСПРЕСО МАШИНА?

О, да! Възможно е. Но преди да ви кажем защо, нека видим кои са най-важните качества на автентичното...
Прочети
Арабика single origin – шедьовърът в света на кафето
13/10/2023 Bianchi Coffee 0

Арабика single origin – шедьовърът в света на кафето

 Какво означава single origin кафе и защо се казва, че арабиката е връх в изкуството да правиш кафе?...
Прочети
Bianchi Coffee ще участва на ANUGA и HOST Milano 2023
20/09/2023 Bianchi Coffee 0

Bianchi Coffee ще участва на ANUGA и HOST Milano 2023

 Bianchi Coffee, водещ производител на кафе в България, ще участва на две от най-големите международ...
Прочети
Бронирано кафе
16/08/2022 Bianchi Coffee 0

Бронирано кафе

 Кафето е любима напитка на милиони хора по света. Всеки има различни предпочитания и цели на употре...
Прочети
Bianchi Tips: Разлики между арабика и робуста
21/07/2022 Bianchi Coffee 0

Bianchi Tips: Разлики между арабика и робуста

 Арабика и робуста са двата основни сорта кафе, но каква е разликата между тях?Арабиката вирее по-до...
Прочети
Едно безкофеиново утро
28/05/2022 Bianchi Coffee 0

Едно безкофеиново утро

 5.50ч.Онзи нечовешки звук - алармата. Такъв е не само, защото идва от НЕчовешко същество, каквото е...
Прочети
Bianchi Tips: Как се отразява степента на изпичане на кафето?
29/04/2022 Bianchi Coffee 0

Bianchi Tips: Как се отразява степента на изпичане на кафето?

 Изпичането на кафените зърна е важен и специфичен етап от производството на кафе, защото от него за...
Прочети
Нова серия моноарабика и био кафе от Bianchi!
10/03/2022 Bianchi Coffee 0

Нова серия моноарабика и био кафе от Bianchi!

 Bianchi представя Bianchi Origins – ексклузивна селекция от кафета 100% арабика с една единствена с...
Прочети
Бианчи кафе на две изложения тази есен
03/10/2021 Bianchi Coffee 0

Бианчи кафе на две изложения тази есен

Водещият световен търговски панаир за хранително-вкусовата промишленост, ще се проведе в Кьолн от 9т...
Прочети
Цветовете на Бианчи Кафе и техните символики: BIANCHI DECAF
20/05/2019 Bianchi Coffee 0

Цветовете на Бианчи Кафе и техните символики: BIANCHI DECAF

 Всеки цвят носи своя собствена сила и символика, въздейства ни по различен начин и ни носи разнообр...
Прочети