С използването на сайта вие приемате използването на бисквитки за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Научете повече за нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.
Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви, за промяна в условията и цените за доставка. За повече информация, моля вижте тук >> Доставка

За нас

Близо 20 години Bianchi Coffee е кафе марка, синоним на кафе експертиза, качество, иновации и любов към кафето. Ние подбираме най-качествените сортове кафе от целия свят и създаваме уникални блендове от прецизно изпечено, смляно и пакетирано кафе.

История

Близо 20 години Bianchi Coffee е кафе марка, синоним на кафе експертиза, качество, иновации и любов към кафето и удоволствието, което ви носи то.

Доставяме кафе суровина от всички кафе производителни региони, като работим пряко с производители от цял свят - от глобални доставчици до най-малките ферми и избираме само най-качественото кафе.

Освен богат асортимент от първокласни кафе блендове, предлагаме и разнообразие от допълващи продукти - разтворими напитки, мляко, шоколад и чай.

Собствените марки продукти, с които компанията е представена на пазара, вече повече от 15 години, са добре известните Bianchi coffee и Bianchi Adore, както и уникалната био серия моноарабики Bianchi Origins – висококачествени, непримесени реколти от Колумбия, Коста Рика и Етиопия.

В момента портфолиото ни е обновено и оптимизирано така, че да отговаря на разнообразните вкусове на ценителите на кафе и нуждите на търговските обекти.

Производство и качество

Bianchi Coffee подбира от най-качествените сортове кафе от целия свят, създава уникални блендове, съобразени с вкусовете и предпочитанията на своите клиенти, от прецизно изпечено, смляно и пакетирано кафе

Точната рецепта задължава прецизен процес на сортиране, печене и смесване, през смилане и съхранение на изпечената суровина, до пакетиране на готовия продукт. Процесът е напълно автоматизиран и стриктно контролиран. А инвестициите в технологичната база са непрестанни, като водещ е стремежът за модернизация и иновации.

Важна особеност на всички кафе продукти, произведени във фабриката, е, че се пакетират в среда с намалено съдържание на кислород (защитна среда), което гарантира запазване на вкусовите качества на кафето до момента на отваряне на пакета.

Производствената база в София включва склад за суровини, цех за печене и пакетиране, склад за готова продукция, контролна лаборатория, дегустационен и обучителен център.

Фабриката разполага с високотехнологично, напълно автоматизирано оборудване, съгласно най-високите изисквания и стандарти за неизменен вкус и високо качество.

Производственият процес се контролира от сертифицирани технолози в специализирана лаборатория, разположена също на територията на фабриката.

Внедрена е система за управление на качеството в съответствие с HАССР, ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 и FSSC 22000; Наличен е и Сертификат за преработвател на биологични продукти с операторски номер BLG7100862.

Експертиза

Екип с дългогодишен опит разработва всяка Bianchi рецепта кафе. Нашите специалисти, посветени на смисъла на кафето, умело тестват и комбинират сортове, аромати, интензитет и степени на изпичане, за да постигнат вкусове, които завладяват със своята пищност и прекрасен аромат.

Във всеки бленд на Bianchi Coffee се срещат най-добрите традиции в производството на кафе с иновациите и последните тенденции: биоразградими дозети в идивидуални опаковки, уникална серия кафе моноарабики, био кафе и кафе капсули, лансирани през 2023.

Богатото портфолио на Bianchi Coffee е представенои в собствена верига от магазини за кафе, където може да опитате нови кафе преживявания със специално избрани сортове кафе от най-плодородните кафе региони от целия свят.

Произход на кафетата

Паспортът на Bianchi Coffee е международен. Внасяме директно сурово кафе от всички кафе производителни региони в Централна и Южна Америка, Африка и Азия. Създаваме оригинални блендове от робуста и арабика, както и висококачествени моноарабики. Всяка партида кафе се избира за целите на конкретен бленд и на конкретно кафе.

Екип

Хората, през чиито ръце и сърца минава всяко Bianchi кафе, са не само изключителни професионалисти. Те работят с с любов и страст към духа на кафето и с безкомпромисно отношение към качеството на всяка една стъпка от процеса.

Обучения

Кафето има нужда от своите майстори през целия си път от плантацията - до чашата. Дългогодишното изследване на новите тенденции в кафе консумацията и стремежът ни да повишим кафе култура у нас доведе до сформирането на изключителен бариста екип, посветен във тънкостите на приготвянето на отлично кафе.

Ако желаете да обучим в изкуството на поднасянето на доброто кафе Вашия персонал, екипът ни е на разположение да проведе обучения, съобразени с Вашето време и изисквания. Свържете се с нас, за да уточним подробностите.

 

Вкусът и кафе културата

От години упорито работим за повишаване на кафе културата у нас - нашият бариста екип показва и обяснява кое е важно за да е кафето добро и как става на практика. Защото не стига да подбереш зърната и да ги изпечеш, смелиш и опаковаш безупречно - трябва и кафе машините да са настроени правилно, и тънкостите на приготвяне и поднасяне – овладяни.