С използването на сайта вие приемате използването на бисквитки за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Научете повече за нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.
Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви, за промяна в условията и цените за доставка. За повече информация, моля вижте тук >> Доставка

За нас

 

Bianchi прави доброто кафе!

 

ВНОС


 

Bianchi Coffee внася кафе суровина от всички кафе производителни региони, като работи и договаря пряко с производители от цял свят - от глобални доставчици до най-малките ферми. Всяка партида робуста или арабика се избира за целите на конкретен бленд – само най-качествената суровина директно от Централна и Южна Америка, Африка и Азия.

 

 

САМОСТОЯТЕЛНА РЕЦЕПТУРА


 

Екип, с дългогодишен опит, разработва всяка рецепта кафе или кафе-специалитети за търговски марки, или блендове за отделни обекти, като хотели, или ресторанти. Създаването на бленд от различни сортове кафе е една от ключовите дейности на Bianchi Coffee. Екип от професионалисти в областта умело тестват и комбинират сортове, аромати, интензитет и степени на изпичане, за да постигнат търсените резултати.

 

Дългогодишната практика и непрестанното преследване на нови тенденции неизменно води до сформиране на екип от професионални бариста експерти, които пък от своя страна са готови да споделят опита и знанията си.

Бариста екипът провежда обучения за персонала на всички заинтересовани клиенти, като обучителният план е съобразен с нуждите и възможностите на участниците в обученията.

 

 

ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС


 

Производството е съобразено с вкусовите предпочитания и навици на нашите клиенти. Точната рецепта задължава презицен процес на сортиране, печене и смесване, през смилане и съхранение на изпечената суровина, до пакетиране на готовия продукт. Процесът е напълно автоматизиран и стриктно контролиран. Инвестициите в технологичната база са непрестанни, като водещ е стремежа за модернизация и иновации.

 

Важна особеност на всички кафе продукти, произведени във фабриката, е, че се пакетират в среда с намалено съдържание на кислород (защитена среда), което гарантира запазване на вкусовите качества на кафето до момента на отваряне на пакета.

 

 

Колкото и автоматизиран да е всеки процес от производството, той бива следен от специалисти, които наблюдават всеки етап и извършват ежедневни тестове за качество.
 

 

ИЗНОС


 

Bianchi Coffee изнася собствени и частни марки кафе на редица външни пазари. Разкрити са собствени представителства в Гърция, Македония, Турция и Албания, и са установени търговски партньорства със страни в цял свят.

 

 

ПОРТФОЛИО


 

Bianchi Coffee предлага богат асортимент от първокласни блендове и разнообразие от допълващи продукти - разтворими напитки, мляко, шоколад и чай, на които Bianchi Coffee е официален дистрибутор за България.

 

Собствените марки продукти, с които компанията е представена на пазара, вече повече от 15 години, са добре известните Bianchi coffee и Bianchi Adore.

 

През 2016 година, бранд портфолиото бе разширено с уникална серия кафе моноарабика под наименованието Bianchi Origins – висококачествени, непримесени реколти от Колумбия, Коста Рика и Етиопия (био кафе).

 

 

Няколко месеца по-късно серията е допълнена с Bianchi Origins LATINO – ексклузивно пригоден бленд за ХоРеКа, 100% арабика от Централна и Южна Америка. През първите години това кафе се предлага само в избрани обекти, а от началото на 2021 може да се закупи и от онлайн магазина на Bianchi.

 

 

Поради огромния интерес към серията моноарабики, през 2017 г. асортиментът е допълнен от два нови продукта: арабика от Гватемала и бразилска арабика с аромат на лешник.

 

През 2019, компанията пуска още една подмарка кафе, специално селектирано и пакетирано за домашна употреба – Bianchi Family Selection. В удобни опаковки от 250 g, кафе зърната запазват вкусовите си качества и лесно се съхраняват на малки порции вкъщи, където потреблението на кафе напитки не е особено високо.

 

Всяка от марките предлага разнообразие, както по отношение на вкусове и интензитет, така и във версиите на разфасовки. Освен типичните 1000 g зърна, 250 и 100 g мляно кафе, портфолиото допълват и разфасовки от 250 g зърна, основно използвани при Bianchi Family Selection и Bianchi Origins, тъй като тези брандове са предназначени предимно за бутикова и домашна употреба.

 

На места с нисък интензитет на потребление, или при нужда от представяне на по-голям асортимент от вкусове, като офиси, специализирани кафе магазини или у дома, Bianchi Coffee предлага удобна разфасовка – 7 g мляно кафе, опаковано в специална филтърна хартия – кафе дозета. Всяка дозета е опакована самостоятелно в защитена среда и гарантира запазването на вкуса и аромата на кафето напълно. Дозетите се предлагат в кутии по 16 или 100 бр. и  са практично решение, когато една кафемашина обслужва капризните вкусове на повече потребители наведнъж.

 


 

Bianchi Coffee е сред основните доставчици на кафе и консумативи за вендинг в България, а в Европа и Азия решително разширява своето присъствие.

Предлагат се кафе блендове, селектирани и изпечени специално за вендинг машини и кафе автомати, разнообразно портфолио от инстантни продукти, както и богат избор от консумативи.

 

Вендинг решенията са представени основно от марките Bianka и Bianka Deluxe, които са собствени. Punto It е италиански бранд с доказано качество, на който Bianchi Coffee е официален дистрибутор за България.

 

 

ДИСТРИБУЦИЯ


 

Bianchi Coffee успешно дистрибутира продуктите си в ХoРeКa, ритейл, вендинг и офиси. Богатото портфолио на фирмата е представено в собствена верига coffee shops. Продуктите на фирмата присъстват в заведения и търговски обекти в цялата страна и в чужбина, а редица търговци и крайни потребители разчитат на Bianchi Coffee да им достави продукт с най-високо качество.

 

 

Кафемашини и бариста оборудване.


 

Bianchi Coffee е официален дистрибутор за България на италианските марки кафе машини SAB, La Piccola и Faber, дистрибутор на испанската марка Iberital, както и на първия по рода си напълно автоматичен тампер за кафе PuqPress.
 

За повече информация, можете да се обърнете към регионалните представители от дистрибуторската мрежа или да разгледате тук.

 

 

КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ, БЕЗОПАСНОСТ И СЕРТФИКАЦИЯ


 

Производствената база в София включва склад за суровини, цех за печене и пакетиране, склад за готова продукция, контролна лаборатория, дегустационен и обучителен център.

 

Фабриката разполага с високотехнологично, напълно автоматизирано оборудване, съгласно най-високите изисквания и стандарти за неизменен вкус и високо качество.

 

Производственият процес се контролира от сертифицирани технолози в специализирана лаборатория, разположена също на територията на фабриката.

 

Внедрена е система за управление на качеството в съответствие с HАССР, ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 и FSSC 22000;  Наличен е и Сертификат за преработвател на биологични продукти с операторски номер BLG7100862.

 

 

ПОЛИТИКА ПО КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ


 

Политиката на фирма „Бианчи кафе” ЕООД е подчинена на изискванията на международен стандарт ISO 9001:2015 за системи
за управление на качеството, HACCP и Система за управление безопасността на хранителните продукти по изискванията на ISO
22000:2018 и FSSC 22000. Наша ежедневна отговорност и ангажираност като компания за производство на кафе е да осигурим
висококачествен и безопасен продукт за нашите клиенти, поставяйки в най-висок приоритет здравето и интересите на
потребителите.
Политиката е насочена към:
Производство, търговия на продукти с марка „Бианчи кафе”, търговия с топли напитки чрез Vending автомати, при спазване на
добри хигиенни и производствени практики, изискванията за качество и безопасност на продукта.
За постигането на тези цели, ръководството изразява ангажираност за:
√ Непрекъснато развитие и подобряване на производството и културата за безопасността на продукта, чрез прилагане на на
ефикасна и ефективна на Системата за управление на качеството и безопасността на хранителните продукт;
√ Планиране и внедряване действия за овладяване на рисковете и възможностите, за повишаване на ефикасността на
системата за управление на качеството и безопасността на хранителните продукти, за постигане на по-добри резултати и
предотвратяване на негативни последствия;
√ Определяне и поддържане изпълнението на целите по качество и безопасност на храните на всички нива в организацията, с
повишаване съзнанието, мотивацията и участието на персонала;
√ Провеждане на мероприятия за осъществяване на обратна връзка с клиенти, повишаване на тяхната удовлетвореност и
вътрешни и външни комуникации;
√ Защита на здравето и интересите на потребителите чрез стриктното спазване на приложимите законовите и нормативни
изисквания за безопасност на храните, вкл. европейските регламенти, както и изискванията на клиента и заинтерсованите
страни;
√ Изграждане на взаимно доверие с клиента и другите заинтерсовани страни , на база коректност, качество и безопасност на
предлаганите продукти;
√ Управление на взаимоотношенията и обмен на информация с всички заинтерсовани страни, вкл. доставчици и партньори.
√ Осигуряване на всички необходими ресурси за нормалното функциониране на процесите и повишаване качеството и
безопасността на хранителните продукти;
√ Преглеждане адекватността и пригодността на политиката и целите по качеството и безопасността на хранителните
продукти;
√ Провеждане на периодични прегледи на система за управление на качеството и безопасността на хранителните продукти;
√ Създаване на безопасна и здравословна работна среда за всичките си служители като предотвратява нараняване,
заболяване и замърсяване на околната среда;
√ Осигуряване на необходимата компетентност, за осигуряване на безопасността на произвежданите хранителни продукти,
висока отговорност на всички нива и създаване на условия за повишаване професионалната компетентност на служителите и
работниците и насърчаването им да допринасят за поддържане и непрекъснато подобряване на Системата за управление на
качеството и безопасността на хранителните продукти;
√ Поддържане на комуникация и постоянна обратна връзка с персонала;
√ Осигуряване на подходящи контролни мерки за намаляване или премахване на идентифицираните заплахи и потенциални
измами с произвежданите продукти.
√ Измерване на ефективността на дейности, свързани с безопасността на храните
Ръководството, заедно със своите служители гарантира производството на качествени и безопасни хранителни продукти,
съобразени с изискванията на клиента, при строго прилагане на действащите нормативни и законови изисквания.
Политиката по качеството и безопасността на храните е разгласена, поддържана и разбрана на всички нива в организацията.
Ръководството разчита, че всеки служител я приема и я изпълнява, в свой интерес и за защита интереса на организацията.
Като Управител на „Бианчи кафе” ЕООД декларирам личното си участие и отговорност за изпълнение на обявената политика.


 


Фирмени магазини Bianchi Coffee в София
 

  • бул. Черни връх, РУМ партер
  • ул. Туше Делииванов №6
  • ул. Скайлер №41
  • пазар Ситняково, Павилион 26
  • бул. Ломско шосе № 2А
  • бул. Г.М.Димитров №45